Az Aranysárga húsú kivi (Actinidia chinensis 'Gold') sárga húsú, édes ízű gyümölcseiről és díszes megjelenéséről ismernek. Lombja szív alakú, sötétzöld, tavasszal fehér virágokkal borul, amelyeket ősszel aranysárga gyümölcsök követnek. Gyümölcsei enyhén szőrözöttek héjúak. 3× több C-vitamint tartalmaznak, mint a narancs! Kétlaki növény – a terméshez hím és nő ivarú példány egyaránt szükséges (1 hím 5–8 női növényt poroz). Trópusi hangulatot teremt pergolán kúszva.
A kivi egyre biztosabban termeszthető hazánkban, igaz sok esetben utóérlelésre van szükség, ugyanakkor számos előnye van a termesztésüknek. Egyrészt növényrácsokat, pergolákat lehet vele befuttatni, mely eredménye képpen nem csupán egy különleges gyümölcstermő lugast kapunk, de árnyékot is produkálhatunk a tersz fölé. Nincs szükség növényvédelemre, kártevők egyelőre nem veszélyeztetnek. A növény gondozása a gondos tavaszi metszésből, és a nyári öntözésből áll elsősorban. A virágzás júniusban, a termésérés szeptember végétől történik.
Az év teljes időszakában érdemes öntözni, ezzel jobb karban tudhatjuk a növényt, ami biztosan látszani fog a termések minőségén, és mennyiségén is. A termés az ismert kivihez hasonlít külsőleg, felvágva azonban ízletes, édes sárgás gyümölcshúst kapunk.
Fontos, hogy támrendszer mellé kerüljön, az nélkül nem ideális a termesztés. A fiatal növények kissé fagyérzékenyek, ezért az első években igyekezzünk védeni a növény tövét takarással.
7a-10a USDA-zóna