A Goji bogyó (Lycium chinense), egy bokros évelő növény, amely élénk narancsvörös bogyós gyümölcseiről híres. Ezek a bogyók rendkívül táplálóak és antioxidánsokban gazdagok, gyakran használják egészségmegőrző élelmiszerekben.
A Goji bogyó, egy rendkívül értékes évelő növény, melyet főként gyógyászati és táplálkozási előnyei miatt termesztenek. Ázsiai származású, leginkább Kínában, Mongóliában és a Himalája régióiban ismert. A növény közepes méretű, bokros habitusú, és nyár végén hozza jellegzetes, narancsvörös bogyóit.
A goji bogyók rendkívül népszerűek a szuperélelmiszerek között, hiszen magas antioxidáns-tartalmuk, vitaminjaik (különösen C-vitamin és A-vitamin), ásványi anyagaik és aminosavaik révén kiemelkednek a többi bogyós gyümölcs közül. Gyakran fogyasztják szárítva, teákban, levesekben, gabonapehely keverékekben vagy egyszerűen frissen.
Ez a növény napfénykedvelő és jól tolerálja a szárazságot, de a jó vízelvezetésű talajt kedveli. A goji bogyóéinak termesztése könnyű, mivel a növény ellenálló a kártevőkkel és a betegségekkel szemben, bár a korai gyümölcshozás érdekében rendszeres metszés ajánlott.
A Lycium chinense nemcsak táplálkozási, hanem ökológiai értékével is hozzájárul a kert biodiverzitásához, mivel vonzza a beporzó rovarokat, madarakat.