A Giant kivi vagy Óriás Kivi (Actinidia chinensis 'Giant') egy kiválóan nemesített változat, amelyet extra nagy gyümölcseiről (akár 8–10 cm hosszúak!) és intenzív édes ízéről ismernek. Sötétzöld, szív alakú levelei és tavasszal nyíló krémszínű virágai is díszítik a kertet, míg őszi termései C-vitaminban és antioxidánsokban gazdagok. Kétlaki növény – a terméshez 1 hím és 5–8 női példány ültetése szükséges.
Napos, esetleg szűrt fényű félárnyékos helyet kevel, az átlagosnál párásabb, védettebb klímában. Szereti a plussz vizet, ültetéskor pedig javasolható a talaj tápanyagban való gazdagítása. Más kivifajtáktól termésének mérete különbözteti meg. A gyümölcs ovális, kiszélesedő, gyakran másfélszerese az egyéb nagytermésű fajtákének. (Ennek megfelelően a futtatásra szolgáló szerkezetet meg kell erősíteni, hiszen 8-10 kifejlett gyümölcs, már 1 kg-ot nyomhat.) Szükséges porzó párról gondoskodni, amely faladatra a Tomury fajtát javasoljuk 2-3 termős példány mellé 1 porzóssal kalkuláljunk.
Metszeni, permetezni nem kell, kapálni tilos. Nálunk is tökéletesen beérik, mivel utóérő gyümölcs. Terméseit az erősebb fagyok előtt szedjük le és utóérés után - amikor megpuhul (december elejétől, április végéig)- fogyaszthatjuk. Egy tő 800-1000 db-ot is képes teremni. A saját termésű kivink sokkal édesebb és kellemesebb ízű, mint a boltban vásárolt, mivel érettebben szedjük le. Az ültetést követő harmadik évben fordul termőre.' Ezeket annyival egészíteném ki, hogy metszeni nem árt, de csak szakszerűen érdemes, mert hozzáértés nélkül a metszéssel könnyen odavész az az évi termés is. A metszés lényege, hogy a hosszú, indaszerű vesszőket nem szabad visszakurtítani, csak a számukat megritkítani, ha túlságosan buján növekednének. A gyümölcsök tárolásával kapcsolatos hazai tapasztalatok nagyon biztatóak!: ha a teljes érés előtt szedjük le a termést, tehát már majdnem éretten, csak kissé éretlenül, még keményen, akkor hűvös pincében, vagy akár egy fűtetlen, de fagymentes garázsban is hónapokig tárolhatjuk! A betárolt gyümölcsöt rendszeresen ellenőrizzük, óvatosan megérintjük, és az utóérésben előrehaladott terméseket együk meg, amelyek már kissé puhábbak. Egyes gazdáknak sikerült közel 6 hónapig tárolniuk a kivit! Az biztos, hogy az egyik legkézenfekvőbb téli vitaminforrás! Egyszerű, vegyszermentes termeszthetősége és könnyű tárolhatósága miatt komoly vétek nem foglalkozni vele!