Nincs engedélyezve a javascript.

Témák

A Föld kertészeti jelentöséggel bíró növényei
A Pinus nemzetség
Általános
Balatoni Riviéra
Bambuszok
Bio növények
Borókák
Cédrusok
Ciprusok
Délközeli kertek
Egzóták a magyar kertekben
Energianövények
Érdekességek
Fenyők
Gyümölcstermö növények
Jegenyefenyők
Kerttervezés
Klimatológia
Könyvajánló
Lucfenyők
Mahóniák
Növényleírások
Növénytermesztési tanácsok
Pálmák
Pálmaliliomok
Tölgyek
Treemail

Valóságos botanikus kert övezi a 16 emeletes épület otthonait

one_river_north_mad_architects_denver_dezeen_2364_col_4_852x533_1_e1642074740940-2.jpg
one_river_north_mad_architects_denver_dezeen_2364_col_3_852x1065_1_819x1024-2.jpg

Szerző: Fekecs Edit

Valóságos botanikus kert övezi a 16 emeletes épület otthonait
Nem csupán az élet szeretetét hirdeti, hanem a természettel való közös együttélésre motivál.
A fenntartható építészetet ismerjük egy ideje, a biofil tervezés pedig ennek folytatása. Olyan tereket hoz létre, melyek az azokat használó embereket szolgálják. Igyekszik kibékíteni az ellentéteket a természet és az épített környezetünk között, tudatos harmóniára törekszik, ezáltal kapcsolódik a tudatos életmódhoz, felelős, tudatos kialakításokra, vásárlásokra ösztönöz.
Az élet szeretetét hirdeti, és a természettel való közös együttélésre motivál. Ennek tökéletes példája a most épülő toronyépület Denverben.
A MAD architects tervezésében megvalósuló projekt az első bérbeadási céllal épített ingatlan lesz Észak-Amerikában. A nem mindennapi épület célja a városi élet újradefiniálása, az épített és a természetes környezet közötti összhang megteremtése – írja a designboom.

polarized-1.jpg

A 16 emeletes épület 187 bérelhető lakást tartalmaz majd, mindemellett bámulatos zöldövezetet, botanikai különlegességeket kínál majd az ott lakóknak, beleértve a kis kerti tavakat, csobogókat és az emeleteken áthaladó, parkosított, ösvényszerű sétányt. További látnivalók közé tartozik a hatalmas tetőterasz medencével, kerttel és egy gyógyfürdővel, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Sziklás-hegységre.
A torony legmeghatározóbb eleme egy 10 emeletes parkosított hasadék. A tervezők Colorado változatos domborzati formáiból merítettek ihletet, a sziklás hegycsúcsok, a kanyonok nem csak visszaköszönnek az épület különös formáján, hanem tökéletesen beleolvadnak a környezetbe, a természeti tájba. A projekt várhatóan 2023 végén fejeződik be.

Kevin Ratner a projekt egyik vezetője így nyilatkozott:
Ez az újszerű megoldás jó példa arra, hogyan éljünk, miként vegyük körül magunkat a természetközeli elemekkel, és hogyan hozzuk be a természetet otthonunkba, ahol az autentikus, biofil élmények és a kényelem tökéletes harmóniát alkotnak.

Ma yansong, a MAD alapítója és fő partnere így folytatta:
Ha a modern városokat ember alkotta tájnak tekintjük a földön, akkor kanyonokat, erdőket, patakokat és vízeséseket kell terveznünk, természetté alakítva a betonderdőket.

Napelemes kenderház bizonyítja, hogy lehet fenntartható módon építkezni, hűti a házat, miközben áramot termel.

Fotó: MAD architect

forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kommentek a bejegyzéshez