Nincs engedélyezve a javascript.

Témák

A Föld kertészeti jelentöséggel bíró növényei
A Pinus nemzetség
Általános
Balatoni Riviéra
Bambuszok
Bio növények
Borókák
Cédrusok
Ciprusok
Délközeli kertek
Egzóták a magyar kertekben
Energianövények
Érdekességek
Fenyők
Gyümölcstermö növények
Jegenyefenyők
Kerttervezés
Klimatológia
Könyvajánló
Lucfenyők
Mahóniák
Növényleírások
Növénytermesztési tanácsok
Pálmák
Pálmaliliomok
Tölgyek
index.hu

Rossz juhart raktak a kanadai dollárra

Kanadai helyett norvég juharlevelek rajza került az új kanadai dollárra a botanikusok szerint – írja a BBC. A szakértők érvelése szerint a bankjegyekre nyomott levél több osztatú és élesebbek a körvonalai, mint a kanadai változatnak. A „rossz” juharlevelek a novemberben kiadott új húsz-, ötven- és százdolláros papírpénzeken szerepelnek.A kanadai nemzeti bank azt nyilatkozta, hogy a bankjegyen látható juharlevél csak stilizált, annak tervezésébe pedig egy növényszakértőt is bevontak. Ez a többi botanikus szerint csak utólagos magyarázkodás.

Kanadában egyébként a norvég juhar is megtalálható, különösen az ország középső és keleti részein kedvelt fa. Európából importálták, de mostanra megtelepedett, azonban külseje összetéveszthetetlen a Kanadában őshonos fajtákkal.

A kanadai bankjegyekkel más gondok is adódtak mostanában. Augusztusban a nemzeti banknak azért kellett szabadkoznia, mert eltávolították egy ázsiai nő képét az új százdolláros tervéről, azóta pedig az automaták egy része nem tud mit kezdeni a műanyag alapú bankjegyekkel.Kommentek a bejegyzéshez