Nincs engedélyezve a javascript.

Témák

A Föld kertészeti jelentöséggel bíró növényei
A Pinus nemzetség
Általános
Balatoni Riviéra
Bambuszok
Bio növények
Borókák
Cédrusok
Ciprusok
Délközeli kertek
Egzóták a magyar kertekben
Energianövények
Érdekességek
Fenyők
Gyümölcstermö növények
Jegenyefenyők
Kerttervezés
Klimatológia
Könyvajánló
Lucfenyők
Mahóniák
Növényleírások
Növénytermesztési tanácsok
Pálmák
Pálmaliliomok
Tölgyek
Túri Eszter

Bemutatkozik a zsűri

A Treemail Dísznövény Csomagküldő Szolgálat 2023 -ban rajzpályázatot hirdetett két korosztályban általános iskola alsó és felső tagozatos diákjai részére.

Idei rajzpályázatunkban egy igen izgalmas versenyre invitáltuk a gyerekeket!
Egy családi ház kertjét kellett megtervezni, saját elképzeléseik alapján. Mindenki egy megadott sablon alapján készítette el saját kis kerttervét. A pályázatra több, mint 1000 munka érkezett! Ezek 2023.03.10-éig megnézhetőek a Treemail Facebook oldalán, ahol a legtöbb szavazatot kapó gyerekek különdíjban részesülnek.

Nekünk a Treemailnél mindig is fontos szempont volt a gyerekek figyelmét a növényvilág felé fordítani. Minél több ismerettel, tapasztalattal gazdagítani őket. A rajzpályázat is egy olyan lehetőség volt, ahol a gyerekek az alkotás folyamatában egy lakóházat körülvevő zöld felület kialakításán gondolkodhattak, tervezgethettek. Ennek az összetett feladatnak eredményeként született meg a rengeteg kreatív alkotás.


Miközben a szakmai zsűri az általános iskola alsó és felső tagozatos diákjai közül kiválasztja a győzteseket, aközben közönségszavazás keretein belül bárki megismerkedhet a beküldött pályamunkákkal és értékelheti azokat. Itt mivel több óvodás korú kisgyermek munkáját is megkaptuk, a korábban meghirdetett kettő közönségdíj mellett, az ő kategóriájukban is lesz közönségdíj, amely egy-egy különleges díszfa lesz, amit postai úton juttatunk el részükre.

Bemutatjuk a zsűrit:

boszormenyi_kriszta.jpg

Böszörményi Krisztina vagyok, 1991-ben végeztem az akkor még Kertészeti Egyetemen, táj- és kertépítész szakon, majd elvégeztem egy környezetvédelmi szakmérnöki képzést is. Elsősorban intézmények kertjeinek és közterületek tervezésével foglalkozom. Lelkes bazsarózsa és pünkösdi rózsa rajongó és gyűjtő vagyok. Karel Capek szerint "Senki azt ne higgye, hogy az igazi kertészkedés bukolikus, meditatív tevékenység. Csillapíthatatlan szenvedély az is, mint minden, amibe egy komoly ember belefog." Szerintem egy jó kert nem dekoráció, nem is csak olyan hely, ahol jó lenni, hanem amit csinálni is jó. A kert, a növényekkel való foglalkozás: az élettel való foglalkozás. Teremtés, nevelés, figyelem, törődés. Mint a gyerekeinkkel.

toth_reka.jpg

Tóth Réka vagyok, 2001-ben végeztem a Szent István Egyetem tájépítész karán. Magántervezőként dolgozom, így a munkám igazán szerteágazó. Az elmúlt 20 év során számos terv került ki a kezeim közül az egészen kis léptékű családi ház kerttől a települési léptékű közterületekig sokféle zöldterületre vonatkozóan. Munkám során és a magánéletben egyaránt tapasztalom, hogy milyen nagy szerepe van egy jól kialakított, komplex zöldfelületnek. Azt vallom, hogy a gyerekek szemléletformálását hatékonyan segíthetjük azzal, ha minél zöldebb környezet veszi őket körül, melyeknek kialakításában ők is részt vehetnek.

ervin_nagy.jpg

Nagy Ervin vagyok, 2006-ben végeztem a Szent István Egyetem Tájépítészmérnöki karán. Azóta első sorban városüzemeltetéssel, zöldterület fejlesztéssel és kerttervezéssel foglalkozom. Igen fontosnak tartom a magyar kertkultúra fejlesztését, és ehhez kapcsolódóan gyerkőcök környezeti tudatának formálását. Imádom a növényeket, jelenleg is aktív hallgató vagyok a Magyar Agrártudományi Egyetemen favizsgáló és faápoló szakmérnöki képzésen. Ha van egy kis szabadidőm, azt feltétlenül a családommal töltöm.

Kommentek a bejegyzéshez