Nincs engedélyezve a javascript.

Témák

A Föld kertészeti jelentöséggel bíró növényei
A Pinus nemzetség
Általános
Balatoni Riviéra
Bambuszok
Bio növények
Borókák
Cédrusok
Ciprusok
Délközeli kertek
Egzóták a magyar kertekben
Energianövények
Érdekességek
Fenyők
Gyümölcstermö növények
Jegenyefenyők
Kerttervezés
Klimatológia
Könyvajánló
Lucfenyők
Mahóniák
Növényleírások
Növénytermesztési tanácsok
Pálmák
Pálmaliliomok
Tölgyek
 Fontos Tudnivalók az Őszi és Téli Növényvásárlásról!
Túri Eszter

Fontos Tudnivalók az Őszi és Téli Növényvásárlásról!

Az őszi időszak beköszöntével sok növény, beleértve az évelőket, fákat és cserjéket is, lombjukat veszítik. Ez a természetes folyamat az áttelelésre való felkészülés része. Az évelők és a fák-cserjék ilyenkor visszavonulnak a hideg hónapokra, de ne aggódjunk, mert tavasszal újra kihajtanak, és a kertünk ismét megelevenedik.
Az online kertészetünkben konténeres növényeket értékesítünk, és postai úton szállítjuk őket. Fontos, hogy vásárlóink tisztában legyenek azzal, hogy az évelők, lombhullató fák és cserjék is lombjukat veszítik az őszi időszakban, és ez a természetes folyamat része. Tehát, ne lepődjenek meg, ha megrendelt növényeik látszólag kopáran érkeznek. Ennek ellenére, éppen most van az ültetésük legideálisabb ideje.
  Ezek a növények teljes értékű növények, melyek életképességéért felelősséget vállalunk, és fontosnak tartjuk, hogy ilyenkor is be lehessen szerezni ezeket, ha valakinek éppen ez hiányzik a kertjéből.
 Emellett szeretnénk kérni azokat, akik úgy érzik nem bíznának a visszahúzódott növények életképességében, hogy inkább olyan fajokat válasszanak az évelők esetében, melyek örökzöldek, és a télre visszahúzódóakat inkább tavasszal szerezzék be.

Kommentek a bejegyzéshez

Joli
Joli
október 28. 17:49
Jobban szeretek ősszel ültetni, ha az időjárás engedi. A tavaszi ültetés nem mindig sikerül.Sajnálom, hogy éppen a hazai molyhos tölgy ültetésem sikertelen volt, a mediterránok szépek. (karmazsintölgy, kecskeszemű tölgy megmaradtak.)