Nincs engedélyezve a javascript.

Témák

A Föld kertészeti jelentöséggel bíró növényei
A Pinus nemzetség
Általános
Balatoni Riviéra
Bambuszok
Bio növények
Borókák
Cédrusok
Ciprusok
Délközeli kertek
Egzóták a magyar kertekben
Energianövények
Érdekességek
Fenyők
Gyümölcstermö növények
Jegenyefenyők
Kerttervezés
Klimatológia
Könyvajánló
Lucfenyők
Mahóniák
Növényleírások
Növénytermesztési tanácsok
Pálmák
Pálmaliliomok
Tölgyek
Kiemelt írások
Túri Eszter

Partneri kapcsolatunk a Folly Arborétummal


Egy kertészet ma már nem lehet egy pusztán növények eladásával foglalkozó vállalkozás. Mi, a
Treemailnél ennek tudatában fogalmaztuk meg küldetésünket, és növények értékesítése mellett
nagy erőkkel dolgozunk a magyar kertkultúra színesítésén, fejlesztésén, hangsúlyt fektetve a fiatalok
bevonására, környezeti tudatuk fejlesztésére. Ez tehát szakma, a természet szeretete, és társadalmi
szerepvállalás egyben.
Az elmúlt években mindennek tudatában bővítettük termékkínálatunkat, szerveztünk akciókat, és
játékokat gyerkőcök számára. Honlapunkon és Facebook oldalunkon igyekszünk minél többeket
elérve fontos, és érdekes szakmai tartalmakat, ismereteket megosztani mindenkivel.
Szerencsére nem csak a Treemail Dísznövény Csomagküldő Szolgálat csapata gondolkodik így.

Hasonlóan látja ezt a a Folly Arborétum is akivel a közelmúltban egy erős és kölcsönösen előnyös partneri kapcsolat alakult ki.
Összeköt bennünket az elkötelezett természet és növényszeretet, annak az igénye, hogy sikerüljön olyan ritka fajok felkutatása a világban, melyek a klímaváltozást szem előtt tartva, fontos fajai lehetnek hazánknak a jövőben. Ezen felül közös törekvésünk a szép növényi környezet kialakítása, melynek hatását, a jövő generációinak készítjük elő.

folly_aglandaou_feliratttal.jpg

A Folly Arborétum egy családi tradícióra épülő, folyamatosan fejlődő, mára az ország leglátogatottabb arborétuma, míg a Treemail Dísznövény Csomagküldő Szolgálat egy megbízható és innovatív online kertészet, mely elsődleges feladatának tekinti, hogy a saját honosítási tapasztalataikat figyelembe véve, minél szélesebb növényválasztékot tudjon felvonultatni kínálatában. A hasonló szemlélet és szakértelem kiválóan illeszkedik a célkitűzéseinkhez és értékrendjeinkhez.
Az együttes munka elsősorban számos szakmai egyeztetéseken felül közösen szervezett külföldi (francia és olasz) növénybeszerzések, illetve növénycserék keretében történik. Tavaly pl. sok értékes fenyőféléhez jutottunk az arborétum saját szaporításának köszönhetően, míg ezek fejében egy 60 éves Aglandaou olajfát adtunk a Folly Arborétum számára, mely egy provanszi ültetvényből került hazánkba és egyik büszkesége lehet majd a kertnek.

folly_reka_es_egy_pisztacia_2.jpg

2020-ban segítettünk az arborétum parkolójának fejlesztésekor a külföldi növénybeszerzésben (mandulafenyők, paratölgyek), vagy legutóbb, idén májusban kertészetünk sláger növényéből a hazánkban is sikeresen termeszthető pisztáciákból ajándékoztunk több csemetét,mindezzel hozzájárulva a gyűjteményük gazdagításához, ezzel új fajok bemutatásához, mindezt harmonizálva a hosszú távú kutatási célokkal.

Ezen túlmenően, a Treemail Dísznövény Csomagküldő Szolgálat kiváló szakmai tanácsokat nyújt a Folly Arborétumnak növények gondozásával és elhelyezésével kapcsolatban, valamint folyamatos tapasztalatcserért bonyolítunk le egymásközt.

Összességében elmondható, ez a partneri kapcsolat erősíti mindkét fél szakmai hírnevét és lehetőséget teremt a tudás- és tapasztalatcsere további fejlődésére. Mind a Folly Arborétum, mind a Treemail Dísznövény Csomagküldő Szolgálat büszke arra, hogy közösen résztvehetnek a hazai kertkultúra fejlesztésében, környezeti nevelés, természettudatos gondolkodás kialakításában, erősítésében, mindezt egy Magyarországon példaértékű partnerség révén.

Kommentek a bejegyzéshez